Напишете дума/думи за търсене

за здраве

;
Задържане на кихането, скубане на косми -  навици, опасни за здравето

Задържане на кихането, скубане на косми - навици, опасни за здравето

Човешката интуиция и чувство за самосъхранение често ни подсказват за приближава опасност, която може да е заплашителна за здравето и живота ни. Въпреки това не всички ситуации могат да бъдат

Таратор с люта чушка и кайсия

Таратор с люта чушка и кайсия

необходими продукти: 3/4 ч.ч. кисело мляко 1 ч.ч. вода 1/4 ч.ч. орехи или бадеми 1 малка люта чушка на ситно 4 с.л. мента на ситно 2 с.л. кориандър на ситно 1 малък домат без семки на ситно 1/2 ч.ч

Полента с леща

Полента с леща

богато на фосфор лесно 8 порции 20 мин За една порция: 107 ккал мазнини 7 г въглехидрати 8 г холестерол 17 мг протеини 2,5 г фибри 1,2 г необходими продукти: 1/2 пакет царевичен грис 50 г масло

Как лесно да проверим качеството на храната

Как лесно да проверим качеството на храната

Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето

Дани от Cooks and Bakes: Бабите ми ме научиха на любов към добрата храна (+рецепти)

Дани от Cooks and Bakes: Бабите ми ме научиха на любов към добрата храна (+рецепти)

Рядко приготвям нечия чужда рецепта по два пъти. Ако се получи от първия път – чудесно, успяла съм. Ако не се получи, не съм успяла и по-добре да пробвам с друга

Пиле със сметана и макарони

Пиле със сметана и макарони

богато на желязо лесно 6 порции 35 мин За 1 порция: 566 ккал мазнини 31,1 г холестерол 146 мг въглехидрати 38,3 г протеини 32,3 г необходими продукти: 400 г макарони 1+2 с.л. зехтин 2 с.л

Нетрадиционни гозби с традиционни храни

Нетрадиционни гозби с традиционни храни

Боб, ориз, тиква, карфиол, шоколад – много са продуктите, които винаги са ни на една ръка разстояние и обикновено употребяваме в няколко заучени варианта

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Ще започнем с това, че се срещат все повече привърженици на безсолното готвене и ядене. Всички знаем за вредата от солта, но малцина могат да приемат храната напълно безсолна

Лесно приготвяне на суши у дома (+рецепта)

Лесно приготвяне на суши у дома (+рецепта)

Суши е типично японско ястие, направено от ориз в оцет и сурова риба. Най-подходящите видове риба за приготвянето му са тон, червеноперка, калкан и морски костур

Грешките, които допускаме при готвене на паста

Грешките, които допускаме при готвене на паста

Има ястия, които изглеждат фасулска работа – като ястията с паста, с ориз или с картофи, но всъщност точно те имат доста особености и почти всички ние допускаме грешки, докато ги готвим

X